
Hege Ulveland
Med en master i klinisk ernæring og tidligere erfaring fra arbeid på sykehus og kursvirksomhet er Hege Ulveland veileder for ernæring. - Mulighetene er langt større når du har en utdannelse, sier hun. Les mer
Høyskolen Kristiania
Kurset/studiet er kvalifisert for støtte hos Lånekassen, og det er NOKUT-godkjent. Minstekravet hos Lånekassen er 15 studiepoeng per semester og fire mnd. studieperiode. Mer info her
Kurset gir en innføring i ulike metoder innen kostholdsforskning, hovedpunktene i norsk ernæringspolitikk og utbredelse av kostholdsrelaterte sykdommer i befolkningen. Videre gis det en oversikt over råvarekunnskap for de ulike matvaregruppene i Norge; deres betydning som kilde for energi og næringsstoffer, potensielle helseeffekter og deres plass i norsk kosthold.
Høyskolen Kristiania tilbyr blant annet kurs og studier innen helse, trening og ernæring. Både som stedbaserte studier og nettstudier. Vi har fokus på at du som student får en relevant og solid helsefaglig utdanning med en faglig tyngde, uansett hvilken studiemetode du velger.
Nødvendige forkunnskaper:
Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse. Det er en forutsetning for gjennomføring av dette emnet at du har dokumentert kunnskap tilsvarende Sykdomslære (7042) og Grunnleggende ernæring (7043).
Kosthold og samfunn (7046) inngår i årsenheten Ernæring og helse. Hvis du velger å ta emnene Sykdomslære (7042) og Grunnleggende ernæring (7043) samme semester som Kosthold og samfunn (7046), må du ha bestått eksamen i Sykdomslære (7042) og Grunnleggende ernæring (7043) før du får karakterutskriften din i Ernæring og helse (7044).
Med en master i klinisk ernæring og tidligere erfaring fra arbeid på sykehus og kursvirksomhet er Hege Ulveland veileder for ernæring. - Mulighetene er langt større når du har en utdannelse, sier hun. Les mer
Planlegger du å studere på deltid anbefaler vi maksimalt 30 studiepoeng i året.
Dersom du vil studere på heltid anbefaler vi at du tar 60 studiepoeng i året.