Handlekurven er tom.
Studietilbud / Helse, ernæring og trening

Personlig trening

Årsenheten i personlig trening gir deg en unik kompetanse til å jobbe som personlig trener (PT). I tillegg til en solid innføring innen trening, får du grundig kompetanse om ernæring og coaching.

60 stp Høyskole

Høyskolen Kristiania

Kurset/studiet er kvalifisert for støtte hos Lånekassen, og det er NOKUT-godkjent. Minstekravet hos Lånekassen er 15 studiepoeng per semester og fire mnd. studieperiode. Mer info her

Lånekassen NOKUT

Slik foregår samlingshelgene på PT-studiet.

 • Beskrivelse

  Personlig trening gir deg den kompetansen du trenger for å kunne planlegge, tilrettelegge, veilede og motivere personer til målrettet og riktig trening og kosthold. Du lærer først om hvordan den friske menneskekroppen er bygget opp og fungerer, og deretter om hvordan kroppen tilpasser seg trening og aktiviteter, med spesiell fokus på styrke og utholdenhet. 

  Studiet er nettbasert, men det arrangeres flere samlinger i løpet av emnene. 

  Årsenheten skiller seg vesentlig fra andre studier innen personlig trening ved at den bl.a. inneholder hele 20 studiepoeng med ernæring og 10 studiepoeng med Coaching.

  Vi anbefaler at du gjennomfører studiet på en av følgende måter:

  Over 12 måneder / fulltid:

  1. semester tar du følgende emner: anatomi og fysiologi, treningslære og aktivitetslære (5 obligatoriske samlinger)
  2. semester tar du følgende emner: grunnleggende ernæring, ernæring og prestasjon og PT-rollen (2 obligatoriske samlinger)


  Over 18 måneder / deltid:

  1. semester tar du følgende emner: anatomi og fysiologi, treningslære
  2. semester tar du følgende emner: aktivitetslære (5 obligatoriske samlinger) og grunnleggende ernæring
  3. semester tar du følgende emner: ernæring og prestasjon og PT-rollen (2 obligatoriske samlinger)
   


  SATS Elixia endrer kravene om utdanningsnivå for deres nye PT-er
  SATS Elixia Norge har bestemt at de fra 2019 kun ansetter PT-er med minst 60 studiepoeng.
  Les mer

Lukk
 • Læringsmål

  Personlig trening gir deg kompetanse til å planlegge, tilrettelegge, motivere og veilede grupper eller individer til å oppnå ønsket målsetning i forhold til kosthold, helse eller fysiske prestasjoner. Målsetningene skal oppnås på en hensiktsmessig og sikker måte, basert på den beste kunnskapen hentet fra forskning og praktisk erfaring. 

Lukk
 • Jobbmuligheter

  Årsenheten gir deg en solid kompetanse innen personlig trening. Du blir kvalifisert til å jobbe som personlig trener (PT), enten tilknyttet store bransjeaktører som SATS Elixia, mindre private aktører eller som selvstendig næringsdrivende. 

Lukk
 • Om høyskolen

  Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania tilbyr blant annet kurs og studier innen helse, trening og ernæring. Både som stedbaserte studier og nettstudier. Vi har fokus på at du som student får en relevant og solid helsefaglig utdanning med en faglig tyngde, uansett hvilken studiemetode du velger.

Lukk
 • Gjennomføring

  Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samlinger, samt gjennomføring av en eksamen i hvert enkelt kurs.

  Fagstoffet på kursets nettsider er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.

  Du har gjennom hele studieløpet tilgang til en personlig veileder som svarer på faglige spørsmål og som kommenterer innsendingsoppgavene dine.

  I tillegg har du mange muligheter til å samarbeide og kommunisere med dine medstudenter på kursets nettsider.

  Årsenheten består av kurs både med og uten samlinger. Det gjennomføres samlinger i kursene Aktivitetslære og PT-rollen; coaching, kommunikasjon og salg.

   infographic_timer 1680 timer antatt tidsbruk
   infographic_maneder 18 måneder tilgang til læringsportal
Lukk
 • Kursvalg


  60 stp
  Studie
  • Høyskole - Studie (6)
   • Kurskode Kurs Lån Stp Pris a
    p-1112

    Komplett årsenhet i personlig trening - 60 stp

    60 82.575,- Velg
    7071
    Treningslære Treningslære er et emne for deg som trenger å lære om hvordan man planlegger og gjennomfører hensiktsmessig trening for å oppnå spesifikke mål, samt om hvilke endringer som skjer i kroppen når vi utsetter den for regelmessig trening. Les mer
    10 12.500,- Velg
    7072
    Aktivitetslære Aktivitetslære er et kurs for deg som ønsker å utvikle kunnskap og ferdigheter om å kunne trene deg selv eller andre. Les mer
    10 17.975,- Velg
    7073
    PT-rollen: coaching, komm... PT-rollen: coaching, kommunikasjon og salg er et kurs for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter innen coaching, kommunikasjon og personlig salg, slik at du kan bli en dyktig og etterspurt personlig trener. Les mer
    10 14.600,- Velg
    7045
    Ernæring og prestasjon Kurset gir deg en grunnleggende innføring i hvordan kostholdet kan fremme utbytte av trening, bedre restitusjonen og øke prestasjonen. Les mer
    10 12.500,- Velg
    7043
    Grunnleggende ernæring Kurset gir deg en grunnleggende innføring i ernæringslære, med hovedvekt på makro- og mikronæringsstoffenes funksjon og metabolisme. Les mer
    10 12.500,- Velg
    7070
    Anatomi og fysiologi Anatomi og fysiologi tar for seg et utvalg av kroppens mest sentrale organsystemer, og gir deg kunnskap om hvordan disse systemene er bygget opp og fungerer. Les mer
    10 12.500,- Velg
 • Inkludert i pris

  • Tilgang til klasserom på nett
  • Veilederoppfølging
  • Retting av innsendingsoppgaver
  • Eksamensavgift
  • Samlinger
  • Undervisning
  • Kurs i studieteknikk
  • Medlemskap i studentunionen ved Høyskolen Kristiania
Lukk
 • Finansiering

   Du kan betale med faktura, kort, avdrag, eller gjøre avtale med annen betaler. Du kan også søke om støtte fra Lånekassen dersom du bestiller kurs som til sammen blir 15 studiepoeng eller mer.

Lukk
 • Opptak

  • icon Opptakskrav Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse
  • icon Søknadsfrist Hver dag, hele året
  • icon Dokumentasjonsfrist Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned
  • icon Oppstart Hver dag, hele året
Lukk
Lukk
 • Pensum

  Du finner pensumliste til hvert av kursene i dette studiet på de ulike kursene under seksjonen «pensum».

Lukk
 • Eksamen

  Høyskolen Kristiania er ansvarlig for studiet og utsteder karakterutskrift etter at de obligatoriske oppgavene er godkjent og eksamen er bestått.

  Informasjon om eksamen for hvert kurs finner du under på de ulike kursene under seksjonen «eksamen».

Lukk