Handlekurven er tom.
Studietilbud / Helse, ernæring og trening

Personlig trening (heltid)

Årsenheten i personlig trening gir deg en unik kompetanse til å jobbe som personlig trener (PT). I tillegg til en solid innføring i trening, får du gjennom dette studiet en grundig kompetanse i coaching.

60 stp Høyskole

Høyskolen Kristiania

Kurset/studiet er kvalifisert for støtte hos Lånekassen, og det er NOKUT-godkjent. Minstekravet hos Lånekassen er 15 studiepoeng per semester og fire mnd. studieperiode. Mer info her

Lånekassen NOKUT

Slik foregår samlingshelgene på PT-studiet.

 • Beskrivelse

  Personlig trening gir deg både teoretisk og praktisk kompetanse til å kunne planlegge og gjennomføre trening for både enkeltpersoner og grupper. Etter endt studie skal du kunne gjennomføre en hensiktsmessig startsamtale for å kartlegge nivå, behov og målsettinger, for deretter å kunne veilede og motiverer personer til optimal trening og et sunt kosthold, uansett nivå og målsetting.

  Studiet er bygget opp slik at du først lærer om hvordan menneskekroppen er bygget opp og fungerer. Deretter lærer du om hvordan kroppen tilpasser seg ulik trening, og i detalj hvordan du skal planlegge og gjennomføre optimal målrettet trening for å utvikle styrke, utholdenhet og bevegelighet. Dersom du skal bli en virkelig god personlig trener, må du også kunne kommunisere og formidle din kunnskap på en god måte videre. Derfor avsluttes studiet med et fokus på coaching, kommunikasjon og salg.

  Studiet er nettbasert, men i tre av årsenhetens emner inngår det obligatoriske samlinger. I tillegg skal du i løpet av studiet ut i en obligatorisk praksisperiode på 3 uker på et treningssenter.

  Til sammen sikrer vår årsenhet høy kompetanse og mye erfaring, slik at du står best mulig rustet til å lykkes som PT allerede første dag på jobben.

  Studieplan
  Se fullstendig versjon av studieplanen for Årsenhet i personlig trening her

  Studiet gjennomføres på følgende måte:

  Over 12 måneder (heltid):

  1. semester:


  2. semester:

   


  SATS endrer kravene om utdanningsnivå for deres nye PT-er
  SATS har bestemt at de fra 2019 kun ansetter PT-er med minst 60 studiepoeng.
  Les mer

Lukk
 • Læringsmål

  Personlig trening gir deg kompetanse til å planlegge, tilrettelegge, motivere og veilede grupper eller individer til å oppnå ønsket målsetning i forhold til kosthold, helse eller fysiske prestasjoner. Målsetningene skal oppnås på en hensiktsmessig og sikker måte, basert på den beste kunnskapen hentet fra forskning og praktisk erfaring. 

Lukk
 • Jobbmuligheter

  Årsenheten gir deg en solid kompetanse innen personlig trening. Du blir kvalifisert til å jobbe som personlig trener (PT), enten tilknyttet store bransjeaktører som SATS Elixia, mindre private aktører eller som selvstendig næringsdrivende. 

Lukk
 • Om høyskolen

  Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania tilbyr blant annet kurs og studier innen helse, trening, ernæring og psykologi. Både som stedbaserte studier og nettstudier. Vi har fokus på at du som student får en relevant og solid helsefaglig utdanning med en faglig tyngde, uansett hvilken studiemetode du velger.

Lukk
 • Gjennomføring

  Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samlinger, praksis samt gjennomføring av en eksamen i hvert enkelt kurs.

  Det gjennomføres obligatoriske samlinger i kursene Aktivitetslære, Aktivitetslære 2 og PT-rollen; coaching, kommunikasjon og salg. Alle samlingene gjennomføres i Høyskolen Kristianias lokaler i Oslo.

  Det gjennomføres praksis i emnet PT-rollen; coaching, kommunikasjon og salg.

   infographic_timer 1680 timer antatt tidsbruk
   infographic_maneder 18 måneder tilgang til læringsportal
Lukk
 • Kursvalg

  Årsenhet i Personlig Trening er stengt for opptak av nye studenter. Du som allerede er aktiv student vil fortsatt ha mulighet til å melde deg opp til de resterende emnene. 

  OBS! Siste frist for oppmelding til emner der det inngår samlinger i Årsenhet i personlig trening er: 

  • 1. semester: 16. februar 2020 (gjelder 7072)
  • 2. semester: 17. august 2020 (gjelder 7094 og 7095)

   


  60 stp
  Studie
  • Høyskole - Studie (4)
   • Kurskode Kurs Lån Stp Pris a
    p-1164

    1. semester

    20 28.300,- Velg
    7071
    Treningslære Treningslære er et emne for deg som trenger å lære om hvordan man planlegger og gjennomfører hensiktsmessig trening for å oppnå spesifikke mål, samt om hvilke endringer som skjer i kroppen når vi utsetter den for regelmessig trening. Les mer
    10 14.150,- Velg
    7070
    Anatomi og fysiologi Anatomi og fysiologi tar for seg et utvalg av kroppens mest sentrale organsystemer, og gir deg kunnskap om hvordan disse systemene er bygget opp og fungerer. Les mer
    10 14.150,- Velg
    p-1165

    2. semester

    30 48.900,- Velg
    7095
    PT-rollen: coaching, komm... PT-rollen er et kurs for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter innen coaching, kommunikasjon og personlig salg. Hovedfokus i dette kurset er å utvikle kompetanse knyttet til det å rekruttere, trene og utvikle kunder gjennom coaching. Les mer
    20 32.000,- Velg
    7094
    Aktivitetslære 2 Aktivitetslære 2 tar for seg mer avanserte styrke- og utholdenhetstrening, samt anti-doping-arbeid. Les mer
    10 16.900,- Velg
 • Inkludert i pris

  • Tilgang til klasserom på nett
  • Veilederoppfølging
  • Retting av innsendingsoppgaver
  • Eksamensavgift
  • Samlinger
  • Undervisning
Lukk
 • Finansiering

   Du kan betale med faktura, kort, avdrag, eller gjøre avtale med annen betaler. Du kan søke om støtte fra Lånekassen dersom du bestiller kurs som til sammen har minimum 18 studietimer pr. uke.

Lukk
 • Opptak

  • icon Opptakskrav Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse
  • icon Søknadsfrist Hver dag, hele året
  • icon Dokumentasjonsfrist Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned
  • icon Oppstart Hver dag, hele året
Lukk
Lukk
 • Pensum

  Du finner pensumliste til hvert av kursene i dette studiet på de ulike kursene under seksjonen «pensum».

Lukk
 • Eksamen

  Høyskolen Kristiania er ansvarlig for studiet og utsteder karakterutskrift etter at de obligatoriske oppgavene er godkjent og eksamen er bestått.

  Informasjon om eksamen i de ulike kursene finner du i beskrivelsen av hvert kurs under overskriften "Eksamen".

Lukk